Getty Images
Een smaakvolle vulling van tomaat, makreel, prei en selderij.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- azijn
- peper
- 1 zakje rucola
- 1 dunne prei
- stuk rettich
- 175 gram gestoomde makreel
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
- 4 grote of 8 kleine lapjes volkoren lasagne
- 1 eetleb vloeibare margarine
- 4 takjes selderij
Bereiding
- Klop een dressing van de olijfolie, azijn en peper.
- Was de rucola. Maak de prei en de rettich schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen en rasp de rettich.
- Verdeel de makreel in stukjes.
- Kook de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de prei zacht.
- Voeg de tomatenblokjes en makreel toe en laat dit warm worden.
- Maak het op smaak met kleingesneden selderij en wat peper.
- Meng de rucola met de rettich en de dressing.
- Laat de lasagne uitlekken.
- Leg de vellen naast elkaar op 2 borden, maar laat ze elkaar 1 centimeter overlappen.
- Verdeel het makreelmengsel op één helft van de lasagne en vouw de andere helft er over heen. Geef de salade er bij.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Voedingswaarden
Energie
700kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
700 milligram