Getty Images
De lente is in volle gang, daarom deze heerlijke lentesoep. Staat snel en makkelijk op tafel!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 1 bosje lenteuitjes of bosuitjes
- 1 kleine aardappel
- Mespunt kerrie
- 1/2 eetlepel vloeibare margarine
- 2 dl groentebouillon
- 1/2 dl halfvolle melk
Bereiding
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Houd een lepel ringetjes ui achter voor garnering.
- Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
- Fruit de lente-ui met de kerrie in de margarine zacht.
- Voeg de blokjes aardappel en de groentebouillon toe en breng dit aan de kook.
- Kook de soep 10 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met de melk.
- Strooi er de achtergehouden ringetjes ui over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kalkoen met pruimenchutney, witlof en gebakken krielaardappeltjes.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
75kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
2 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum