Getty Images
Makkelijk en voedzaam. Ook lekker met broccoli.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 250 gram rode linzen
- 1 ui
- ½ spaanse peper
- 1 theelepel kerrie
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels kokosmelk
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwijder van het pepertje de pitjes een snijd het pepertje klein.
- Fruit de ui met de kerrie in de olie. Voeg de stukjes peper, de kokosmelk en de tomatenblokjes met het vocht toe en laat de saus 10 minuten koken.
- Schep de linzen er door.
Menusuggestie
Lekker met broccoli.
Hiervoor heb je nodig...
- 500 gram broccoli
Ingrediënten over?
Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum