Linzen in kokossaus

Getty Images

Makkelijk en voedzaam. Ook lekker met broccoli.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram rode linzen
  • 1 ui
  • ½ spaanse peper
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Verwijder van het pepertje de pitjes een snijd het pepertje klein.
  4. Fruit de ui met de kerrie in de olie. Voeg de stukjes peper, de kokosmelk en de tomatenblokjes met het vocht toe en laat de saus 10 minuten koken.
  5. Schep de linzen er door.

Menusuggestie

Lekker met broccoli.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli

Ingrediënten over?

Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
415kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum