Getty Images
Een echte ratatouille! Laat het u smaken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 200 gram linzen
- Laurierblad
- 4 peperkorrels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine courgette
- 1 vleestomaat
- 1 eetlepel olijfolie
- Tijm
- Provencaalse kruiden
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein.
- Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Snijd de tomaat in parten.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
- Voeg de rest van de groente toe met wat tijm en Provençaalse kruiden. Smoor de groente in 20 minuten gaar.
- Maak de ratatouille op smaak met een beetje zout en geef de linzen er bij.
Voedingswaarden
Energie
370kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
20 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum