Linzen-tomatensoep

Getty Images

Dit recept voor vegetarische linzen-tomatensoep is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 200 gram bruine linzen
  • 1 dunne prei
  • 300 gram tomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ gedroogd chilipepertje
  • 2½ dl groentebouillon

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukken en de bleekselderij in boogjes.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de prei en de bleekselderij met de kaneel zacht.
  5. Verkruimel het chilipepertje er boven.
  6. Voeg de tomaten toe en smoor ze een paar minuten mee.
  7. Voeg de gare linzen en de bouillon toe en breng de soep aan de kook.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 410 kcal 490 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 50 gram 65 gram
Vet 8 gram 9 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 20 gram 25 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum