Getty Images
Dit recept voor vegetarische linzen-tomatensoep is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met volkorenbrood.
Ingrediënten
- 200 gram bruine linzen
- 1 dunne prei
- 300 gram tomaten
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kaneel
- ½ gedroogd chilipepertje
- 2½ dl groentebouillon
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 25 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukken en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de prei en de bleekselderij met de kaneel zacht.
- Verkruimel het chilipepertje er boven.
- Voeg de tomaten toe en smoor ze een paar minuten mee.
- Voeg de gare linzen en de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 410 kcal | 490 kcal |
Eiwit | 25 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 50 gram | 65 gram |
Vet | 8 gram | 9 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 20 gram | 25 gram |
Bron
- Voedingscentrum