Linzencrèmesoep

Getty Images

Gezonde soep met alleen maar groente, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde linzen
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • Stuk knolselderij
  • ½ spaanse peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 5 takjes koriander

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in de bouillon in 30-45 minuten gaar, afhankelijk van de soort linzen.
  2. Maak de groente schoon en snijd alles klein.
  3. Snijd het stukje peper in smalle ringen.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de margarine.
  5. Voeg de rest van de groente en de peper toe en smoor de groente gaar.
  6. Houd een paar lepels van de groente en van de gare linzen achter.
  7. Pureer de rest van de linzen en de groente in de keukenmachine of met de staafmixer.
  8. Roer de achtergehouden linzen en de groente door de soep en strooi er klein geknipte koriander over.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  •     2 sneden volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bewaar een stuk knolselderij verpakt in huishoudfolie maximaal 1 week in de koelkast. Rasp voor een salade de rest van de knolselderij en meng er citroensap en rozijnen door.
 

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
2980 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum