Het mengsel van ei, kaas en kruiden gaart in de oven.
Ingrediënten
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 500 gram witte kool
- bieslook, peterselie of selderij
- 3 eieren
- 2 eetlepels zuivelspread
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 6 volkoren boterhammen
Bereiding
Kneus de komijnzaadjes in een vijzel of kom. Meng het komijnzaad door de olie en de yoghurt. Maak de kool schoon en schaaf hem in hele dunne slierten. Meng de dressing er door en voeg eventueel wat peper toe. Laat de dressing op een koele plaats minimaal een uur intrekken. Warm de oven voor op 175° C. Was de kruiden en knip ze klein. Splits de eieren en klop de eiwitten tot het in pieken omhoog blijft staan. Klop de eidooiers in een andere kom lichtgeel en schuimig. Roer de zuivelspread los met de melk en voeg de kruiden toe. Klop het mengsel door de dooiers en spatel dit luchtig door de eiwitten. Schep het mengsel in een ovenvaste schaal en laat het iets onder het midden van de oven in 15-18 minuten rijzen en bruin kleuren. Geef de koolsalade en het brood erbij.
Ingrediënten over?
Zuivelspread: Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Eet zuivelspread op brood met verse kruiden, ringetjes bosui of fruit.