Lekker recept met vis uit blik
Getty Images
Snel iets op tafel zetten, niet duur en toch gezond? Denk eens aan vis uit blik. Zoals dit recept bijvoorbeeld: lunchsalade met witte bonen en tonijn.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn (op olie)
- 1 blik of pot witte bonen (400 g)
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram cherrytomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- enkele takjes peterselie
Bereiding
Laat de tonijn en de witte bonen uitlekken. Pel de ui en de knoflook. Snijden de ui in halve ringen. Halveer de tomaatjes. Klop een dressing van olie, citroensap, peper en zout en pers de knoflook erboven uit. Schep de bonen, tonijn, uien, tomaten en dressing door elkaar. Knip de peterselie. Verdeel de bonensalade over twee borden en bestrooi met wat fijngeknipte peterselie.
Lekker met volkorenbrood met eentapenade van olijven of tomaatjes.
Tip
Met gekookte, toekomstige pasta maak je een complete maaltijd van deze salade.
Bron
- Plus Magazine