Getty Images
Een overheerlijke pastasalade!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram sperziebonen
- 150 gram volkoren pasta, bijv. macaroni
- 3 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 150 gram gekruide tofureepjes
- 2 eetlepels olie
- Citroensap
- 150 gram kerstomaatjes
- Peterselie
- Selderij
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd het teentje knoflook klein.
- Bak de tofureepjes met de knoflook en de bosuitjes in de olie bruin.
- Neem de pan van het vuur en roer er citroensap en wat peper door.
- Meng dit door de afgegoten pasta en laat het afkoelen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Schep de sperziebonen en de gehalveerde tomaatjes door de pasta.
- Maak de salade op smaak met kleingesneden peterselie en selderij, eventueel nog wat citroensap en peper.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
50 milligram
Bron
- Voedingscentrum