Getty Images
Met rode bietjes, olijven, tapenade en plakjes gekookte ham.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 kleine volkoren ciabatta's of 1 grote (totaal 250 gram)
- 300 gram gare rode bietjes
- Balsamicoazijn
- 12 olijven
- 4 eetlepels tapenade
- 4 plakjes gekookte ham
- 25 gram rucola of ander sla
Bereiding
- Warm de oven voor op 220° C.
- Bak de ciabatta’s in ca. 6 minuten bruin volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Neem het vel van de bietjes. Schaaf de bietjes in dunne plakjes.
- Druppel er wat azijn over.
- Ontpit de olijven eventueel en snijd ze in plakjes.
- Halveer de ciabatta’s in de lengte.
- Bestrijk de snijkanten met tapenade en verdeel er de sla over.
- Rol de plakjes ham op en leg ze op de helften.
- Schik de plakjes biet er op met de olijven.
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast. Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
4380 milligram
Bron
- Voedingscentrum