Maaltijdgroentesoep met kip

Getty Images

Je dagelijkse portie groente in een warme kop soep.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen
  • 1 kleine koolrabi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram soepgroente
  • 1/4 kippenbouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 75 gram kerstomaatjes
  • half bosje basilicum
  • 1/2 klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
  3. Pel de knoflook en snijd 1 teentje klein.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de reepjes kip bruin. Bak de aardappel, koolrabi en knoflook zacht mee.
  6. Voeg de soepgroente en 400 milliliter water met het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep in 10 minuten gaar.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  8. Was de basilicum.
  9. Maal de pijnboompitten met de basilicum, het andere teentje knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
  10. Was de tomaatjes en halveer ze.
  11. Laat de tomaatjes de laatste minuten meekoken.
  12. Roer aan tafel wat basilicumpasta door de soep en geef er stokbrood bij.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1500 milligram
Auteur