Getty Images
Heerlijke goed gevulde salade!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel tomatenpuree
- 120 gram rosbief (vleeswaar)
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gram peultjes
- 150 gram eiernoedels
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ komkommer
- 3 bosuitjes
Bereiding
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Maak een marinade door er de sojasaus, de sambal, het citroensap en de tomatenpuree door te roeren.
- Snijd de rosbief in reepjes.
- Schep de marinade er door en laat de rosbief in de koelkast 1 uur in de marinade staan.
- Maak de bleekselderij en de peultjes schoon, snijd de selderij in boogjes en halveer de peultjes.
- Kook de groente in enkele minuten beetgaar en laat het afkoelen.
- Kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de noedels uitlekken en afkoelen.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Schil de komkommer en snijd hem in lange reepjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange reepjes.
- Meng de bleekselderij, de peultjes, de komkommer en de bosuitjes met de noedels.
- Neem de rosbief uit de marinade.
- Laat de marinade in een klein pannetje enigszins inkoken tot het wat dikker wordt.
- Schik de rosbief over de salade.
- Schenk de marinade er over en strooi het sesamzaad er over.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
6 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum