Getty Images
Een heerlijke maaltijdsoep met kidneybonen, maïs en roerbakgroente. Makkelijk om te bereiden en snel klaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 blikje maïskorrels
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel mexicaanse kruiden
- 300 gram roerbakgroente
- ½ groentebouillontablet
- 1 eetlepel jalapeñopepers (potje)
- 2 wraptortilla's
Bereiding
- Laat de kidneybonen en maïs uitlekken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Bak de Mexicaanse kruiden en de roerbakgroente kort mee.
- Giet er ½ l water bij en roer de kidneybonen, de maïs, de halve bouillontablet en de jalapeñopepers er door.
- Breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten zacht.
- Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de wraptortilla’s knapperig.
- Snijd de tortilla’s in repen en geef ze bij de soep.
Ingrediënten over?
Tortilla’s: een geopende verpakking met tortilla’s of wraps is in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Vries eventueel tortilla’s in en bewaar ze maximaal 3 maanden.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2400 milligram
Bron
- Voedingscentrum