Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 300 gram prei
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 gedroogd chilipepertje
- 200 gram kabeljauw- of andere visfilet
- 1 kleine pot of klein blik witte bonen
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
2. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de prei zacht.
3. Bak de tomatenpuree kort mee.
4. Voeg 400 ml water toe en laat dit al roerend aan de kook komen. Voeg het stukje bouillontablet toe.
5. Roer de tomatenblokjes door de soep.
6. Verkruimel het chilipepertje er boven. Laat de soep 10 minuten zacht koken.
7. Snijd de vis in blokjes.
8. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
9. Roer de vis en de witte bonen door de soep en laat de vis in ca. 5 minuten gaar worden.
10. Geef er brood bij.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1600 milligram
Bron
- Voedingscentrum