Macaroni met broccoli-hamsaus

Getty Images

Met een flinke dot room

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 300 gram broccoli
  • 150 gram champignons
  • 150 gram achterham
  • 200 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel olie
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels bloem

Bereiding

  1. Maak de prei, de broccoli en de champignons schoon.
  2. Snijd de prei in smalle ringen.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd de champignons in plakken.
  5. Snijd de ham in blokjes.
  6. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Fruit de preiringen zacht in de olie.
  8. Voeg de roosjes broccoli toe en stoof de groente in 5 minuten gaar.
  9. Schenk er de bouillon bij met de plakjes champignons en de ham.
  10. Breng dit aan de kook.
  11. Roer de zure room glad met de bloem.
  12. Voeg dit al roerend bij de bouillon en bind hiermee het vocht.
  13. Maak de saus op smaak met peper.
  14. Giet de gare macaroni af en schep de saus er door.

Ingrediënten over?

Zure room:
Meng de rest door een paar lepels yoghurt en maak er met geraspte komkommer en wat knoflook een lekkere tzatziki van. Eet de tzatziki met brood.
Gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de room afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
635kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum