Getty Images
Een heerlijke pasta met zachte roomsaus staat vandaag op het menu. Met een bereidingstijd van 15-30 minuten is het gerecht ook zo klaar. Heerlijk voor twee personen.
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 2 bosuitjes
- 175-200 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel olie
- 150 gram rundertartaar
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels zure room
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de tartaar al roerend mee gaar en rul.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in een paar minuten gaar.
- Meng er de zure room door. Voeg eventueel een beetje water toe.
- Maak het mengsel op smaak met peper en eventueel wat tij,.
- Giet de macaroni af en meng de saus er door.
Menusuggestie
Lekker met veldsla met radijs.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 zakje veldsla (ca. 75 gram)
- 1 bos radijs
- 1 eetlepel olie
- azijn
- 1 theelepel mosterd
Ingrediënten over?
Zure room: meng de rest door een paar lepels yoghurt en maak er met geraspte komkommer en wat knoflook een lekkere tzatziki van. Eet de tzatziki met brood. Gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de room afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 580 kcal |
Eiwit | 35 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 5 gram |
Vezels | 10 gram |
Zout | 0,27 gram |
Bron
- Voedingscentrum