Getty Images
Een vegetarisch macaroni met lekker veel groente en walnoten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 150 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 50 gram walnoten
- peper
- oregano
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Snijd de paprika’s in stukjes.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
- Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
- Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
- Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
- Hak de walnoten grof.
- Giet de macaroni af en meng de macaroni door de paprikasaus.
- Maak het op smaak met peper en wat oregano en strooi de walnoten er over.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
100 milligram