Macaroni met noten en geroosterde paprikasaus

Getty Images

Een vegetarisch macaroni met lekker veel groente en walnoten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 50 gram walnoten
  • peper
  • oregano

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Snijd de paprika’s in stukjes.
  3. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
  5. Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
  6. Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
  7. Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
  8. Hak de walnoten grof.
  9. Giet de macaroni af en meng de macaroni door de paprikasaus.
  10. Maak het op smaak met peper en wat oregano en strooi de walnoten er over.

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
100 milligram
Auteur