Macaronischotel

Getty Images

Een heerlijke macaronischotel waar geen oven voor nodig is.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 150 gram hamlap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de venkel in reepjes en de courgette in blokjes.
  2. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  3. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Bak het vlees in de margarine bruin. Bak de ui mee.
  5. Voeg de rest van de groente toe met peper, de Provençaalse kruiden en paprikapoeder. Stoof de groente en het vlees in 10 minuten gaar.
  6. Meng de uitgelekte macaroni door de groente en warm het geheel goed door.
  7. Geef er de geraspte kaas bij.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur