Macaronischotel met ham

woensdag
Getty Images

Ouderwets goed!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 175-200 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel provencaalse kruiden
  • Paprikapoeder
  • 2 eetlepel tomatenketchup
  • 50 gram rauwe ham (dikke plak)
  • 50 gram achterham (dikke plak)
  • 3 eetlepels geraspte belegen 30+
  • Kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de venkel in reepjes en de courgette in blokjes.
  3. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Fruit de ui in de olie glazig.
  5. Voeg de rest van de groente toe met peper, de Provençaalse kruiden, paprikapoeder en de ketchup.
  6. Stoof de groente in 10 minuten gaar.
  7. Snijd de ham in blokjes.
  8. Meng de ham en de uitgelekte macaroni door de groente en warm het geheel goed door.
  9. Geef er de geraspte kaas bij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
 

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum