Getty Images
We beginnen deze week met een overheerlijke maïs-eierkoek. Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met stevig volkorenbrood.
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 5 sprieten bieslook
- 3 eieren
- 3 eetlepels halfvolle melk
- 1 theelepel sambal
- 1 groot blik maïskorrels
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Smoor de paprika in een koekenpan zacht in de margarine.
- Was de bieslook en knip de sprieten klein.
- Klop de eieren los met de melk, de sambal en voeg de bieslook toe.
- Laat de maïs uitlekken en schep dit door het eimengsel.
- Schenk dit over de paprika.
- Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 12 minuten stollen.
- Strooi er de geraspte kaas over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 325 kcal | 405 kcal |
Eiwit | 20 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 6 gram | 6 gram |
Vezels | 4 gram | 6 gram |
[ITEMADVERTORIAL]
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum