Maïs-eierkoek

Getty Images

We beginnen deze week met een overheerlijke maïs-eierkoek. Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met stevig volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 5 sprieten bieslook
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 1 theelepel sambal
  • 1 groot blik maïskorrels
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Smoor de paprika in een koekenpan zacht in de margarine.
  3. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  4. Klop de eieren los met de melk, de sambal en voeg de bieslook toe.
  5. Laat de maïs uitlekken en schep dit door het eimengsel.
  6. Schenk dit over de paprika.
  7. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 12 minuten stollen.
  8. Strooi er de geraspte kaas over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 325 kcal 405 kcal
Eiwit 20 gram 25 gram
Koolhydraten 20 gram 35 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 4 gram 6 gram


[ITEMADVERTORIAL]

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum