Mango met vanillesiroop

mango
Getty Images

Probeer de heerlijke tropische vrucht mango met een zelf gemaakte vanillesiroop! Lekker als nagerecht. Enjoy!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel suiker
  • Citroensap
  • 1 mango

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  2. Breng de wijn met het vanillestokje, de suiker en wat citroensap tegen de kook aan en laat het 10 minuten trekken.
  3. Neem het vanillestokje er uit en schraap met een scherp mesje het merg er uit. Laat de siroop afkoelen.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes.
  5. Verdeel de mango over 2 coupes en giet de siroop er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gnocchi met gehaktballetjes en paprikasaus en doperwtjes.

Ingrediënten over?
Vanillestokje:
Maak je eigen vanillesuiker door de rest van het vanillestokje in een goed afsluitbaar potje met fijne tafelsuiker te bewaren. Na een week heeft de suiker de fijne vanillesmaak en geur al opgenomen.

Voedingswaarden

Energie 
140kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
10 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum