Marokkaanse stoofschotel met pastinaak

Getty Images

Abrikoos geeft de stoofschotel een verrassend zoete smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 pastinaken (ca. 300 gram)
  • 1 winterwortel
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel korianderzaad
  • ½ theelepel geelwortel (kurkuma, koenjit)
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 dl groentebouillon met minder zout
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 grote pot of groot blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 450 gram)

Bereiding

  1. Schrap de pastinaken en de wortel. Snijd de groente in repen.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin het komijnzaad, het korianderzaad en de kurkuma tot het gaat geuren. Verkruimel het pepertje er boven.
  4. Fruit de prei kort mee.
  5. Voeg de pastinaak en de wortel toe met de bouillon en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  6. Was de abrikozen en knip of snijd ze in reepjes.
  7. Laat de witte bonen uitlekken. Meng de witte bonen en de abrikozen door de groente en warm het geheel goed door.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1820 milligram
Auteur