Getty Images
Serveer dit Oosterse gerecht met een frisse komkommersalade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren mie
- 1 ui
- 2 bosuitjes
- 1 dunne winterwortel
- 2 tomaten
- 100 gram taugé
- 2 eetlepels olie
- 150 gram varkenspoelet
- 150 gram geschaafde witte kool
- 1 eetlepel ketjap manis
- 50 gram garnalen
- 1/2 komkommer
- 4 takjes selderij
- azijn
- peper
Bereiding
- Was het stuk komkommer en halveer het in de lengte. Snijd de komkommer in boogjes.
- Was de selderij en knip het klein.
- Maak een salade van de komkommer, selderij, azijn en peper en zet even weg.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de uien schoon, snijd de ui in snippers en de bosuitjes in ringen.
- Schrap de wortel en snijd hem in reepjes.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Was de taugé en laat dit in een zeef uitlekken.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak daarin het poelet met peper bruin.
- Bak de ui, de bosui, de wortel en de witte kool enkele minuten mee.
- Voeg de stukje tomaat toe en roerbak de groente en het vlees gaar.
- Voeg de uitgelekte mie, de taugé, de ketjap en de garnalen toe en laat het gerecht onder regelmatig omscheppen heet worden. Geef er de komkommersalade bij.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1300 milligram