Getty Images
Altijd lekker, en gezond!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 175 gram mie
- 1 ui
- 200 gram broccoli
- 1 klein blikje maïs
- 200 gram zalmfilet
- Citroensap
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 zakje zwarte bonensaus
- 5 takjes koriander
Bereiding
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de wortel in halve plakjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Laat de maïs uitlekken.
- Snijd de vis in blokjes, druppel er wat citroensap over en bestrooi ze met een beetje peper.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de ui, de wortel en de broccoli enkele minuten.
- Voeg de zalm toe en roerbak de vis 3 minuten mee.
- Schep er de maïs, de sambal, de zwarte bonensaus en ½ dl water door en laat het gerecht in nog ca. 3 minuten gaar worden.
- Snijd de koriander klein.
- Laat de mie uitlekken en schep de mie en de koriander door het vis-groentemengsel.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
690kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum