Getty Images
Dit is een heerlijk kruidig gerecht. Na een half uurtje kunt u genieten van de heerlijke mie met vlees en groente. Geniet ervan!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram eiermie
- 150 gram bieflap
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel
- ½ rode peper
- 1 flinke paksoi
- ½ bosje koriander
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap
Bereiding
- Kook de eiermie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de mie goed uitlekken.
- Snijd de bieflap in dunne reepjes.
- Maak de groente en specerijen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Rasp het stukje gember fijn.
- Snijd de peper in smalle ringen.
- Snijd de paksoi in repen.
- Hak de steeltjes van de koriander klein.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de reepjes vlees in een paar minuten bruin. Neem het vlees uit de pan.
- Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de ui, de knoflook en de gember zacht.
- Roerbak de paksoi en de koriandersteeltjes kort mee.
- Voeg de ringetjes peper en de mie toe en warm het geheel goed door.
- Maak de mie op smaak met de vissaus en de sojasaus en schep het vlees er door.
- Strooi de korianderblaadjes er over.
Voedingswaarden
Energie
615kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum