Getty Images
Mie met varkensvlees, broccoli en pinda's. Speciaal voor u!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 150-200 gram mie
- 400 gram broccoli
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel vissaus
Bereiding
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Hak de pinda’s grof.
- Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin.
- Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar.
- Laat de mie goed uitlekken.
- Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel.
- Maak het gerecht op smaak met de ketjap en wat vissaus en strooi de gehakte pinda’s er over.
Voedingswaarden
Energie
600kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum