Mihoen met kip

Getty Images

Dit heerlijke Oosterse recept met taugé, paprika en prei is heerlijk als hoofdgerecht. Ook lekker met een verfrissende komkommersalade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • ½ spaans pepertje
  • 200 gram kipfilet
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 150 gram mihoen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel ketjap
  • 100 gram taugé

Bereiding

  1. Maak de prei en de paprika schoon.
  2. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
  3. Snijd het stukje peper in reepjes.
  4. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
  5. Kook de mihoen in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  7. Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe met de ketjap en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
  8. Was de taugé in een vergiet.
  9. Laat de gare mihoen uitlekken.
  10. Schep de taugé en de mihoen door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • azijn

Ingrediënten over?

Taugé: Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
 

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
590 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum