Getty Images
Vandaag staat op het menu: minestrone. Een authentieke maaltijdsoep. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 25 gram mager rookspek
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gram sperziebonen
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 bouillontablet
- 1 laurierblad
- ½ theelepel basilicum
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 25 gram volkorenmacaroni
- 1 kleine pot witte bonen
- 25 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Snijd het rookspek in kleine blokjes en bak het in de olie in een soeppan langzaam bruin.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortel in halve plakjes, de bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen, de sperziebonen in stukjes en de tomaten in parten.
- Bak de ui, bleekselderij en de prei mee met het spek en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de sperziebonen, de tomaten, ½ l water, de bouillontablet, het laurierblad, de basilicum en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
- Roer de macaroni er door en kook de macaroni gaar.
- Voeg de uitgelekte witte bonen toe en warm de soep goed door.
- Maak de soep op smaak met peper.
- Geef er een sneetje volkorenbrood en de geraspte kaas er bij.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
4000 milligram
Bron
- Voedingscentrum