Minestrone

Getty Images

Vandaag staat op het menu: minestrone. Een authentieke maaltijdsoep. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 25 gram mager rookspek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillontablet
  • 1 laurierblad
  • ½ theelepel basilicum
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 25 gram volkorenmacaroni
  • 1 kleine pot witte bonen
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Snijd het rookspek in kleine blokjes en bak het in de olie in een soeppan langzaam bruin.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de wortel in halve plakjes, de bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen, de sperziebonen in stukjes en de tomaten in parten.
  4. Bak de ui, bleekselderij en de prei mee met het spek en pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Voeg de sperziebonen, de tomaten, ½ l water, de bouillontablet, het laurierblad, de basilicum en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  6. Roer de macaroni er door en kook de macaroni gaar.
  7. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en warm de soep goed door.
  8. Maak de soep op smaak met peper.
  9. Geef er een sneetje volkorenbrood en de geraspte kaas er bij.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

 

Voedingswaarden

Energie 
420kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
4000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum