Getty Images
Een lekker voorgerecht voor 2 personen met pesto, meloen en basilicum.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels pesto
- 2 theelepels citroensap
- 12 mini mozzarellabolletjes
- 24 blaadjes basilicum
- 2 schijven meloen
Bereiding
- Meng 1 eetlepel van de pesto met het citroensap.
- Laat de mozzarella uitlekken en schep de marinade er door. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur staan.
- Was de basilicum.
- Schil de meloen en snijd de meloen in 24 blokjes.
- Verdun de andere lepel pesto met een eetlepel koud water.
- Rijg aan de prikkers om en om 2 blokjes meloen, een blaadje basilicum en een bolletje mozzarella. Leg de brochettes op kleine borden en druppel de pesto er over.
Voedingswaarden
Energie
110kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
0 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
340 milligram
Bron
- Voedingscentrum