Getty Images
Heeft u al mosselen op dit jaar? Met dit recept zullen ze hoe dan ook smaken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 250 gram gare mosselen
- 5 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel citroensap
Bereiding
- Laat de mosselen uitlekken.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Snijd het teentje knoflook klein.
- Verwarm in een wadjan of braadpan de margarine en bak hierin de mosselen enkele minuten.
- Bak de bosuitjes en de knoflook kort mee.
- Voeg de sherry, de sojasaus en wat citroensap toe. Maak op smaak met wat peper.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
295kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum