Mosselen met bosuitjes

Getty Images

Heeft u al mosselen op dit jaar? Met dit recept zullen ze hoe dan ook smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram gare mosselen
  • 5 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding

  • Laat de mosselen uitlekken.
  • Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  • Snijd het teentje knoflook klein.
  • Verwarm in een wadjan of braadpan de margarine en bak hierin de mosselen enkele minuten.
  • Bak de bosuitjes en de knoflook kort mee.
  • Voeg de sherry, de sojasaus en wat citroensap toe. Maak op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
295kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum