Getty Images
Hoofdgerecht voor vier personen.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 4 kilogram mosselen
- 4 tomaten
- 1 grote, zoete, witte ui
- 1 flinke venkelknol
- 1 glas droge, witte wijn
- 300 gram panklare spinazie
- peper en zout
Bereiding
- Spoel de mosselen af.
- Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen.
- Breng een pannetje water aan de kook.
- Snijd een kruisje in het vel van de tomaten en dompel ze 3 seconden in het kokende water.
- Spoel de tomaten vervolgens af onder koud water.
- Ontvel ze, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en halveer de stukken.
- Snijd of schaaf de venkel in dunne plakken en snijd het groen grof.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Doe de mosselen met de ui en de venkel in een ruime kookpan.
- Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng deze aan de kook.
- Kook de mosselen op hoog vuur in 5 tot 8 minuten gaar. Schud ze tijdens het koken af en toe om.
- Roerbak intussen de spinazie en voeg de tomatenstukken toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het mengsel bij de mosselen.
- Schud de pan om, bestrooi met venkelgroen en serveer met bruin stokbrood.
Tip
Ook lekker met ovenfrites en bijvoorbeeld mosterdsaus: Meng ½ el mayonaise met ½ el yoghurt en 1 tl grove mosterd.