Getty Images
Een Zeeuwse verwennerij: heerlijke mosselen met witbier. Dit is een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1½ kg mosselen
- ½ citroen
- 400 gram grof gesneden soepgroente of mosselgroente
- 1 dl witbier
- 8 sprieten bieslook
- 3 eetlepels slasaus (25% olie)
- 1 eetlepel zure room
Bereiding
- Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren en mosselen die open blijven.
- Was de halve citroen en snijd het stuk in parten.
- Verdeel de groente over de bodem van een (mossel)pan.
- Schep de mosselen op de groente en schenk het witbier er over.
- Leg er de partjes citroen op.
- Kook de mosselen in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
- Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan.
- Verwijder de mosselen die dicht blijven.
- Verdeel de mosselen met de groente over 2 diep borden.
- Was het bieslook en knip het klein.
- Maak een sausje van de slasaus, de zure room, een paar lepels kookvocht van de mosselen en het bieslook.
Menusuggestie
Lekker met volkorenstokbrood
Hiervoor heb je nodig...
8 sneetje volkoren stokbrood
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 350 kcal | 445 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 4 gram |
Vezels | 5 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum