Mosselen met witbier

Getty Images

Een Zeeuwse verwennerij: heerlijke mosselen met witbier. Dit is een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1½ kg mosselen
  • ½ citroen
  • 400 gram grof gesneden soepgroente of mosselgroente
  • 1 dl witbier
  • 8 sprieten bieslook
  • 3 eetlepels slasaus (25% olie)
  • 1 eetlepel zure room

Bereiding

  1. Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren en mosselen die open blijven.
  2. Was de halve citroen en snijd het stuk in parten.
  3. Verdeel de groente over de bodem van een (mossel)pan.
  4. Schep de mosselen op de groente en schenk het witbier er over.
  5. Leg er de partjes citroen op.
  6. Kook de mosselen in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
  7. Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan.
  8. Verwijder de mosselen die dicht blijven.
  9. Verdeel de mosselen met de groente over 2 diep borden.
  10. Was het bieslook en knip het klein.
  11. Maak een sausje van de slasaus, de zure room, een paar lepels kookvocht van de mosselen en het bieslook.

Menusuggestie

Lekker met volkorenstokbrood
 
Hiervoor heb je nodig...
8 sneetje volkoren stokbrood
 

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
 

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 350 kcal 445 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 20 gram 35 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 5 gram 8 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum