Getty Images
Vandaag staat op het menu: mosselsoep met linzen en kokos. Een goed gevulde soep met een tropisch tintje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ rood pepertje
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram bruine linzen
- 4 dl groentebouillon
- 250 gram prei
- 1 winterwortel
- 200 gram gekookte mosselen
- ½ dl kokosmelk
- 1 limoen
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Fruit de ui, de knoflook en de peper in de margarine glazig.
- Was de linzen.
- Doe de linzen met de bouillon bij de ui en breng dit aan de kook.
- Kook de linzen in 20-30 minuten bijna gaar.
- Maak de prei en de wortel schoon.
- Snijd de prei in ringen.
- Halveer de wortel in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Doe de groente bij de linzen en kook de groente een paar minuten mee.
- Voeg de mosselen en de kokosmelk toe en kook de soep nog enkele minuten.
- Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
- Maak de soep op smaak met wat geraspte limoenschil en limoensap.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Mosselen
Mosselen bederven snel. Bewaar verse mosselen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Gekookte mosselen kan je ongeveer 3 maanden in de diepvries bewaren. Bewaar mosselen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum