Moussaka

Getty Images

Griekse verwennerij!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram vast kokende aardappelen
  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram rundertartaar
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Ca. ½ theelepel kaneel
  • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 2 dl halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Was de aubergines en snijd ze in dunne plakken. Bak de aubergines in de olie zacht.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  4. Bak de tartaar in een braadpan bruin en rul. Bak de ui en de knoflook mee. Voeg de tomaten toe en laat de saus 10 minuten sudderen. Maak de saus op smaak met peper en kaneel.
  5. Snijd de aardappelen in plakken en schil de helft in een ovenvaste schaal. Schep de tartaar-tomatensaus er op. Dek af met de aubergines en daarna een laag aardappelplakken.
  6. Meng de geraspte kaas met de yoghurt en verdeel dit over de aardappelen. Laat de moussaka in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden en bruin kleuren.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
615kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum