Getty Images
De kruiden in deze stamppot zorgen voor een verrassende smaakbeleving.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen of bataten (zoete aardappel)
- Ca. 200 ml bouillon met minder zout
- 600 gram prei
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels garam masala of kerriepoeder
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ theelepel djinten (komijn)
- ½ theelepel djahé (gemberpoeder)
- Stukje ui
- 6 takjes koriander
- 3 takjes peterselie
- 200 gram rundertartaar
- Mespunt kaneel
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in de bouillon gaar.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in brede ringen.
- Smoor de prei in 1 eetlepel olie met de garam masala, de sambal, de ketjap, de djinten en de djahé in enkele minuten gaar.
- Snijd het stukje ui klein en knip de koriander en de peterselie fijn.
- Maak de tartaar aan met de ui, de koriander, de peterselie, peper en wat kaneel en vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de overgebleven bouillon een puree van.
- Roer de prei er door en maak de stamppot op smaak met eventueel wat peper.
- Geef de gehaktballetjes er bij.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon en ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Verse kruiden: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum