Napolitaanse tomatensoep

Getty Images

Een goed gevulde maaltijdsoep. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/3 groentebouillontablet
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 kleine pot of klein blik witte (grote) bonen
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Kruis met een scherp mes de tomaten in. Leg de tomaten kort in kokend water. Trek het vel van de tomaten en snijd ze in stukken.
  2. Maak de rest van de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg de rest van de groente, het paprikapoeder, 4 dl water en het stuk bouillontablet toe.
  6. Breng dit aan de kook en verkruimel het pepertje er boven. Kook de soep 10 minuten.
  7. Roer er de uitgelekte witte bonen door en laat de soep nog even koken. Strooi er kleingesneden peterselie over.

Menusuggestie

Lekker met een volkorenbolletje.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 volkoren bolletjes

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
295kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2690 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum