Getty Images
Een goed gevulde maaltijdsoep. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/3 groentebouillontablet
- 1 gedroogd pepertje
- 1 kleine pot of klein blik witte (grote) bonen
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Kruis met een scherp mes de tomaten in. Leg de tomaten kort in kokend water. Trek het vel van de tomaten en snijd ze in stukken.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de rest van de groente, het paprikapoeder, 4 dl water en het stuk bouillontablet toe.
- Breng dit aan de kook en verkruimel het pepertje er boven. Kook de soep 10 minuten.
- Roer er de uitgelekte witte bonen door en laat de soep nog even koken. Strooi er kleingesneden peterselie over.
Menusuggestie
Lekker met een volkorenbolletje.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 volkoren bolletjes
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
295kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2690 milligram
Bron
- Voedingscentrum