Getty Images
Een must-cook voor elke thuiskok!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 limoen
- Sambal
- 200 gram varkensvleesreepjes
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 250 gram roerbakgroente
- 2 eetlepels seroendeng
- Ketjap
Bereiding
- Boen de limoen onder stromend water schoon en rasp de buitenkant van de schil er af. Pers 1 helft van de limoen uit en meng er 1 theelepel limoenschil en 1 theelepel sambal door.
- Meng dit door het vlees en laat het afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
- Verwarm 1 eetlepel van de olie in een braadpan of wok en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Bak wat sambal mee.
- Voeg de afgekoelde rijst toe en de roerbakgroente. Bak de rijst met de groente heet en gaar.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en roerbak hierin de vleesreepjes in een paar minuten gaar.
- Strooi er de seroendeng over.
- Maak de nasi op smaak met sambal, ketjap, wat geraspte limoenschil en limoensap en schep de vleesreepjes er op.
Menusuggestie
Lekker met atjar tjampoer.
Hiervoor heb je nodig...
1 schaaltje atjar tjampoer
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak het om te gebruiken in een omelet of op brood.
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum