Getty Images
De kruiden en bouillon maken het af!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram uien
- 2 eetlepels olie
- 500 gram aardappelen
- 1 bosuitje
- Tijm
- 2 laurierblaadjes
- ± 2 dl (groente)bouillon
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit de uienringen in de olie goudgeel.
- Schil de aardappelen en schaaf of snijd ze in dunne plakken.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het ringen.
- Doe de uienringen in een ovenvaste schaal en bestrooi ze met peper.
- Schik de plakjes aardappel er op.
- Strooi er de ringetjes bosui, peper en tijm over en voeg de laurier toe.
- Giet de bouillon er bij.
- Laat het geheel in de hete oven in ± 50 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met plakjes runderrollade.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram runderrollade
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.
Voedingswaarden
Energie
365kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1120 milligram
Bron
- Voedingscentrum