Nieuwe haringsalade

Getty Images

Vol goede visvetzuren en heerlijk mals.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram prei
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • 2 mespunten basilicum
  • 2 hollandse nieuwe
  • 1 rode appel

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd het stukje in hele smalle ringetjes.
  2. Doe de prei in een zeef en giet er kokend water over. Laat de prei uitlekken.
  3. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de ketchup, peper en wat basilicum.
  4. Snijd de schoongemaakte haringen in repen.
  5. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in dunne plakjes.
  6. Schik de prei, de plakjes appel en de repen haring op 2 borden en schep het sausje erop.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, tuinbonen en aardappelen.

Ingrediënten over?

Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
205kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2300 milligram
Auteur