Getty Images
Vol goede visvetzuren en heerlijk mals.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram prei
- 1 eetlepel slasaus, 25% olie
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
- ½ eetlepel tomatenketchup
- 2 mespunten basilicum
- 2 hollandse nieuwe
- 1 rode appel
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd het stukje in hele smalle ringetjes.
- Doe de prei in een zeef en giet er kokend water over. Laat de prei uitlekken.
- Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de ketchup, peper en wat basilicum.
- Snijd de schoongemaakte haringen in repen.
- Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in dunne plakjes.
- Schik de prei, de plakjes appel en de repen haring op 2 borden en schep het sausje erop.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, tuinbonen en aardappelen.
Ingrediënten over?
Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
205kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2300 milligram