Noedelsalade met tofu en cashewnoten

Getty Images

Met frisse tonen van sinaasappel!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • 150-200 gram noedels
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 150 gram tofu
  • Sojasaus
  • Koriander
  • 25 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Was de taugé.
  3. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 5 minuten net gaar.
  4. Kook de laatste halve minuut de taugé mee.
  5. Laat de groente uitlekken en afkoelen.
  6. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Spoel de noedels met koud water en laat ze goed uitlekken.
  8. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  9. Pers een halve sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
  10. Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
  11. Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes.
  12. Snijd de tofu in blokjes en bak ze in de hete olie bruin.
  13. Bak de ringetjes peper kort mee.
  14. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel toe.
  15. Meng dit door de noedels en de groente.
  16. Maak de salade op smaak met wat sojasaus en koriander.
  17. Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
610 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum