Getty Images
Met frisse tonen van sinaasappel!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- 100 gram taugé
- 150-200 gram noedels
- 1 sinaasappel
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 150 gram tofu
- Sojasaus
- Koriander
- 25 gram ongezouten cashewnoten
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Was de taugé.
- Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 5 minuten net gaar.
- Kook de laatste halve minuut de taugé mee.
- Laat de groente uitlekken en afkoelen.
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de noedels met koud water en laat ze goed uitlekken.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
- Pers een halve sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
- Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes.
- Snijd de tofu in blokjes en bak ze in de hete olie bruin.
- Bak de ringetjes peper kort mee.
- Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel toe.
- Meng dit door de noedels en de groente.
- Maak de salade op smaak met wat sojasaus en koriander.
- Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
610 milligram
Bron
- Voedingscentrum