Getty Images
Een heerlijke hoofdgerecht deze notenrijst met aubergine. Met dit stappenplan zet u dit gerecht in slechts een half uurtje op tafel. Laat het u smaken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 - 2 aubergines
- Italiaanse keukenkruiden
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische blokjes
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes. Bestrooi ze royaal met Italiaanse keukenkruiden.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in de margarine.
- Bak de vegetarische blokjes en de blokjes aubergine mee en roerbak dit enkele minuten.
- Verwarm de tomatenblokjes mee.
- Maak het mengsel op smaak met een beetje peper.
- Hak de walnoten grof en meng ze door de rijst.
- Schep het auberginemengsel op de rijst.
Ingrediënten over?
Walnoten: noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum