Omelet met oesterzwammen

Getty Images

Laat dit hoofdgerecht met oesterzwammen u smaken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 bosuitje
  • 3 takjes selderij
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel ketjap
  • mespunt sambal
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
  3. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  4. Klop de eieren met 3 eetlepels water, de ketjap en de sambal los.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de bosuitjes zacht.
  6. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze kort mee.
  7. Maak dit op smaak met peper en de selderij.
  8. Schenk het eiermengsel erop en bak de omelet net gaar en aan de onderkant goudbruin.
  9. Snijd de omelet in punten.

Menusuggestie

Lekker met maissalade met radijs en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 klein blik maïskorrels
  • 1 bos radijs
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel olie
  • azijn
  • 4 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Selderij:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum