Getty Images
Laat dit hoofdgerecht met oesterzwammen u smaken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 150 gram oesterzwammen
- 1 bosuitje
- 3 takjes selderij
- 4 eieren
- 1 eetlepel ketjap
- mespunt sambal
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Klop de eieren met 3 eetlepels water, de ketjap en de sambal los.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de bosuitjes zacht.
- Voeg de oesterzwammen toe en bak ze kort mee.
- Maak dit op smaak met peper en de selderij.
- Schenk het eiermengsel erop en bak de omelet net gaar en aan de onderkant goudbruin.
- Snijd de omelet in punten.
Menusuggestie
Lekker met maissalade met radijs en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 klein blik maïskorrels
- 1 bos radijs
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel olie
- azijn
- 4 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Selderij:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum