Getty Images
Heerlijke ovenschotel met kip en macaroni volgens Corsicaans recept. Ook lekker met een rauwkostsalade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 jeneverbessen
- Munt
- Rozemarijn
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1½ dl droge witte wijn
- 175 gram volkoren macaroni
- 1 volkoren beschuit
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+, oud
Bereiding
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin. Strooi er wat peper over.
- Plet met een houten lepel de jeneverbessen.
- Voeg de jeneverbessen, royaal munt en rozemarijn, de tomatenblokjes en de wijn toe aan de kip. Breng dit aan de kook en stoof het vlees 20 minuten.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Kook de macaroni in water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schep in een ovenvaste schaal de helft van de macaroni met daarop het vleesmengsel.
- Verdeel de rest van de macaroni er over.
- Meng de fijngemaakte beschuit met de kaas en strooi dit over de macaroni.
- Laat het gerecht in de hete oven bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met een rauwkostsalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram rauwkostsalade
- 1 eetlepel olijfolie
- citroensap
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
660 milligram
Bron
- Voedingscentrum