Getty Images
Heerlijk hoofdgerecht voor 2 personen. Ook lekker met sperziebonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 175-200 gram zilvervliesrijst
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 2 bosuitjes
- 150 gram tofu
- 2 eetlepels olie
- ½ eetlepel tomatenpuree
- Tijm
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Laat de rijst afkoelen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de tofu bruin.
- Voeg de bosuitjes en de paddenstoelen toe en bak dit kort mee.
- Schep er bij gedeelten de koude rijst bij en laat alles onder voortdurend omscheppen heet worden.
- Verdun de tomatenpuree met 3 eetlepels water en schep dit door de rijst. Maak het gerecht op smaak met peper en wat tijm.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig
- 400 gram sperziebonen
Ingrediënten over?
Tomatenpuree: Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
50 milligram
Bron
- Voedingscentrum