Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 175-200 gram zilvervliesrijst
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 2 bosuitjes
- 150 gram tofu
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Tijm
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Laat de rijst afkoelen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de tofu bruin.
- Voeg de bosuitjes en de paddenstoelen toe en bak dit kort mee.
- Schep er bij gedeelten de koude rijst bij en laat alles onder voortdurend omscheppen heet worden.
- Verdun de tomatenpuree met 3 eetlepels water en schep dit door de rijst. Maak het gerecht op smaak met peper en wat tijm.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram