Getty Images
Vandaag staat op het menu: paksoi met zwarte boontjes. Lekker met volkoren macaroni. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 paksoi
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel
- ½ rode peper
- 1 eetlepel olie
- 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 275 gram)
- Citroensap
Bereiding
- Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de peper in smalle ringen.
- Fruit de knoflook en de gember zacht in de olie.
- Voeg de paksoi en de ringetjes peper toe en roerbak de kool in een paar minuten gaar.
- Laat de zwarte bonen uitlekken, spoel ze af en schep ze door de paksoi.
- Warm goed door en maak het gerecht op smaak met wat citroensap.
Menusuggestie
Lekker met volkoren macaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram volkoren macaroni
Ingrediënten over?
Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
225kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
10 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum