Getty Images
Dit gerecht bevat vers gevangen pangasius met daaroverheen tomatensaus. Ook lekker met sperzieboontjes en aardappels.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 pangasiusfilets
- Bloem
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram kerstomaatjes
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 100 ml bouillon met minder zout
- Cayennepeper
- Basilicum
Bereiding
- Bestrooi de vis met peper en bestuif de filets met bloem.
- Bak de vis in de hete margarine in ca. 6-8 minuten bruin en gaar.
- Snijd de tomaatjes klein.
- Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Verwarm de tomaten met de kleingesneden tomaatjes en de bouillon.
- Maak op smaak met cayennepeper.
- Leg de vis in de saus en strooi er kleingesneden basilicum over.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes: bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum