Pangasius in tomatensaus

Getty Images

Dit gerecht bevat vers gevangen pangasius met daaroverheen tomatensaus. Ook lekker met sperzieboontjes en aardappels.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 pangasiusfilets
  • Bloem
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • Cayennepeper
  • Basilicum

Bereiding

  1. Bestrooi de vis met peper en bestuif de filets met bloem.
  2. Bak de vis in de hete margarine in ca. 6-8 minuten bruin en gaar.
  3. Snijd de tomaatjes klein.
  4. Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine.
  5. Verwarm de tomaten met de kleingesneden tomaatjes en de bouillon.
  6. Maak op smaak met cayennepeper.
  7. Leg de vis in de saus en strooi er kleingesneden basilicum over.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes: bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum