Paprika-tomatensoep met linzen

Getty Images

Een heleboel goeds in een kom. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 3 geroosterde paprika's (pot)
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ bosje selderij

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Fruit de ui in de olie glazig. Bak de tomatenpuree kort mee om het te ontzuren. Voeg het paprikapoeder toe.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de geroosterde paprika’s klein.
  4. Doe de groente met de bouillon bij de ui en laat dit 5 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Laat de linzen uitlekken en roer ze door de soep.
  6. Kook de soep nog een paar minuten.
  7. Was de selderij en knip de takjes klein. Roer de selderij door de soep en maak op smaak met wat peper.


Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

    4 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
 

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum