Getty Images
Een heleboel goeds in een kom. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 rode paprika
- 3 geroosterde paprika's (pot)
- ½ blik tomatenblokjes
- 2 dl groentebouillon
- 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- ½ bosje selderij
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig. Bak de tomatenpuree kort mee om het te ontzuren. Voeg het paprikapoeder toe.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de geroosterde paprika’s klein.
- Doe de groente met de bouillon bij de ui en laat dit 5 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Laat de linzen uitlekken en roer ze door de soep.
- Kook de soep nog een paar minuten.
- Was de selderij en knip de takjes klein. Roer de selderij door de soep en maak op smaak met wat peper.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
260kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
10 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum