Paprikarolletje

Getty Images

Een heerlijk voorgerecht met rookvlees en kappertjes!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 gegrilde paprika's (pot)
  • ½ bosuitje
  • 2 plakjes rookvlees
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ eetlepel (olijf)olie
  • Materialen: 4 houten cocktailprikkers

Bereiding

  1. Laat de paprika’s uitlekken en halveer ze in de lengte.
  2. Snijd het bosuitje in smalle ringetjes.
  3. Snijd het rookvlees in reepjes.
  4. Hak de kappertjes klein.
  5. Meng de bosui met het rookvlees, de kappertjes en de olie.
  6. Voeg wat peper toe.
  7. Leg de paprikastukken plat en schep op ieder stuk wat van het mengsel.
  8. Rol de paprikahelften voorzichtig op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje op z’n Provençaals, sperzieboontjes en aardappelen.

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika in pot:
Gebruik een schone vork om paprika’s uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot gegrilde paprika’s is in de koelkast nog ongeveer 2 weken houdbaar. Een gegrilde paprika in reepjes is ook lekker op brood of in de sla.

Voedingswaarden

Energie 
60kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum