Getty Images
Een heerlijk voorgerecht met rookvlees en kappertjes!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 gegrilde paprika's (pot)
- ½ bosuitje
- 2 plakjes rookvlees
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ eetlepel (olijf)olie
- Materialen: 4 houten cocktailprikkers
Bereiding
- Laat de paprika’s uitlekken en halveer ze in de lengte.
- Snijd het bosuitje in smalle ringetjes.
- Snijd het rookvlees in reepjes.
- Hak de kappertjes klein.
- Meng de bosui met het rookvlees, de kappertjes en de olie.
- Voeg wat peper toe.
- Leg de paprikastukken plat en schep op ieder stuk wat van het mengsel.
- Rol de paprikahelften voorzichtig op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje op z’n Provençaals, sperzieboontjes en aardappelen.
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika in pot:
Gebruik een schone vork om paprika’s uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot gegrilde paprika’s is in de koelkast nog ongeveer 2 weken houdbaar. Een gegrilde paprika in reepjes is ook lekker op brood of in de sla.
Voedingswaarden
Energie
60kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum