Getty Images
De kruiden, basilicum en olijven geven de soep een Mediterraans tintje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 rode paprika's
- 1 eetlepel olie
- 1 a 2 eetlepels Provençaalse kruiden
- peper
- 4 olijven zonder pit
- 8 blaadjes basilicum
Bereiding
- Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalot en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken.
- Verwarm de olie en bak hierin de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht.
- Voeg 300 milliliter water toe en kook de paprika’s in 10 minuten gaar.
- Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak de soep op smaak met peper.
- Snijd de olijven in plakjes. Was de basilicum.
- Verdeel de soep over twee borden en garneer met de olijven en de basilicum.
Voedingswaarden
Energie
85kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
3 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
400 milligram